• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Podróże Kulinarnie: Smaki Grecji

Utrzymanie schludności w zakładzie gastronomicznym jest niezwykle kłopotliwe z uwagi na różnorodność występujących zabrudzeń. Sanepid nakłada wielkie wymogi oraz sumiennie tego dopilnowuje. Sanepid łączy nam się z czymś złym, z osobami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny oraz nie zagrażający zdrowiu konsumentów. W kluczowej mierze, zdrowe i smakowite posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej gromadzenia. Co jesteśmy w stanie ogłosić o czystości naczyń? Niezwykle znaczącym urządzeniem wspierającym utrzymać schludność jest zmywarka. O tym także mówi strona gastronauci. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Wedle uskutecznionych badań, naczynia umyte w zmywarce z godziwą chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy także o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek oraz ścian, albowiem to one są największym magnesem na bakterie.

1. Wejdź

2. Zobacz więcej

3. Dowiedz się więcej

4. Przeczytaj więcej

Podróże Kulinarnie: Smaki Chin

Categories: Hobby

Comments are closed.